Dodržování práv žen na Blízkém východě a v severní Africe - Křikavová, Nikola; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dodržování práv žen v regionu Blízkého východu a severní Afriky (MENA) se zvláštním důrazem na zprávy států předkládané Výboru CEDAW. Cílem je zjistit, jak jednotlivé státy v regionu přistupují k otázkám rovnosti žen a mužů, a identifikovat pokroky i přetrvávající problémy v oblasti práv žen. I přes určité pokroky, jako jsou reformy v rodinném právu či přijetí opatření na podporu rovnosti, zůstává v regionu MENA mnoho oblastí, kde dochází k porušování práv žen.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses