Globální hodnotové řetězce ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na Českou republiku - Hermanová, Michaela; Černá, Iveta, 1979-; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se věnuje tématu Globálních hodnotových řetězců ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na Českou republiku, konkrétně na problematiku nedostatku léčiv. První část práce se zabývá teoretickým pohledem na globální hodnotové řetězce. Popisuje jejich původ a definici, způsoby zapojení a výhody či nevýhody plynoucí z účasti v GVC. V druhé a třetí kapitole jsou následně zodpovězeny výzkumné otázky zaměřené na příčiny nedostatků léčiv a na kroky, které Česká republika provádí, aby optimalizovala svou účast ve farmaceutických hodnotových řetězcích pro zlepšení dostupnosti léků. V bakalářské práci jsou zmapována nedostatková léčiva, příčiny a původ nedostatků a jaké kroky jsou prováděny Evropskou Unií, a hlavně Českou republikou.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses