Influencer marketing kosmetických značek a jeho vliv na chování spotřebitelů a image značky - Šafránková, Andrea; Průša, Přemysl, 1980-; Šenkárčin, Viktorie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zabývá tématem influencer marketingu v oblasti kosmetických značek a jeho vlivu na chování spotřebitelů a image značky. Cílem bakalářské práce je zjistit, jak čeští spotřebitelé ve věku 15–35 let vnímají influencer marketing kosmetických značek, zda má pozitivní dopad na image značky a zda zvyšuje pravděpodobnost nákupu doporučovaných produktů. Zároveň se práce zaměřuje na identifikaci faktorů, které tento vliv ovlivňují. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na trh kosmetiky a osobní péče, jeho segmenty, aktuální situaci na trhu a klíčové hráče. Dále se věnuje influencer marketingu, jeho definici, druhům influencerů a jejich vlivu na vnímání značky a nákupní chování. Praktická část zahrnuje kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření, který zkoumá vnímání influencer marketingu kosmetických značek a jeho vliv na české spotřebitele ve věku 15–⁠⁠⁠⁠⁠⁠35 let. Na základě poznatků z teoretické části a výsledků dotazníkového šetření jsou poskytnuta doporučení pro kosmetické značky na českém trhu, jak efektivně využívat influencer marketing.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses