Komparace integračních politik Francie a Španělska - Švrčková, Zuzana; Druláková, Radka, 1973-; Strnad, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se věnuje vysoce relevantnímu tématu integrace přistěhovalců v prostředí Evropské unie. Problematiku zkoumá prostřednictvím komplexní komparativní analýzy integračních politik Francie a Španělska, přičemž využívá unijní strategický rámec Společné základní principy (CBPs) jako soubor evaluačních kritérií. Integrační politiky jsou poté zkoumány dle tří tematických dimenzí: socio-ekonomické, právně-politické a kulturně-náboženské. Cílem práce je pomocí metody komparace identifikovat podobné, a naopak odlišné elementy národních politik Francie a Španělska, a to ve všech třech dimenzích. Je rovněž zkoumáno, zdali lze nalézt podobné vzorce napříč dimenzemi a vyvodit tak obecné závěry.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses