Vliv krizí na hotel - Kudrová, Aneta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem krizí na hotel se zaměřením na pandemii Covid-19, ruskou invazi na Ukrajinu a energetickou krizi. Práce se věnuje analýze dopadů těchto krizí na zkoumaný hotel a porovnává je s konkurenčními hotely pomocí komparativní analýzy za použití hloubkových rozhovorů. Na základě této analýzy je vytvořena SWOT analýza zkoumaného hotelu, která zahrnuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Výsledkem zkoumání jsou konkrétní návrhy a doporučení, které vychází ze SWOT analýzy, a které mohou přispět zkoumanému hotelu ke zvýšení odolnosti vůči budoucím krizím. Práce přináší cenné poznatky pro hoteliéry a manažery, kteří čelí nejistotám v dynamickém prostředí cestovního ruchu.