Vliv krizí na hotel - Kudrová, Aneta; Janeček, Petr; Scholz, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem krizí na hotel se zaměřením na pandemii Covid-19, ruskou invazi na Ukrajinu a energetickou krizi. Práce se věnuje analýze dopadů těchto krizí na zkoumaný hotel a porovnává je s konkurenčními hotely pomocí komparativní analýzy za použití hloubkových rozhovorů. Na základě této analýzy je vytvořena SWOT analýza zkoumaného hotelu, která zahrnuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Výsledkem zkoumání jsou konkrétní návrhy a doporučení, které vychází ze SWOT analýzy, a které mohou přispět zkoumanému hotelu ke zvýšení odolnosti vůči budoucím krizím. Práce přináší cenné poznatky pro hoteliéry a manažery, kteří čelí nejistotám v dynamickém prostředí cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses