Hromadná ubytovací zařízení v České republice a rozvoj elektromobility - Bureš, Tomáš; Černý, Pavel; Šauer, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2025)
Bakalářská práce se zabývá připraveností hromadných ubytovacích zařízení na elektromobilitu. Hlavním cílem této práce je zjistit, jaký je současný stav infrastruktury související s elektromobilitou v hromadných ubytovacích zařízeních v České republice. S tím dále souvisí další cíl práce a to, jak je tato infrastruktura prezentována turistovi a případně, zda a jak souvisí penetrace této infrastruktury v hromadných ubytovacích zařízeních. Bakalářská práce se dělí do šesti kapitol. V první kapitole je popsán současný stav infrastruktury elektromobility v České republice, geografické znázornění rozmístění této infrastruktury a stručný popis nabíjecích stanic. V druhé kapitole se bude jednak o zkoumání počtu elektromobilů vzhledem k celkovému objemu kategorie M1 v ČR a následné porovnání zjištěných údajů s jiným státem Evropské unie a lehké shrnutí dotací. Třetí kapitola bude věnována struktuře hromadných ubytovacích zařízení, tedy jaký je jejich počet v České republice celkově, a poté zastoupení v jednotlivých 14 krajích. Čtvrtá kapitola se bude zabývat trendy ve spotřebním chování turistů. Pátá kapitola se bude zabývat platformami pro vyhledávání ubytování, především platformou Booking.com. Šestá, poslední kapitola bude obsahovat přehled o tom, jak je tato infrastruktura prezentována turistovi se statistikami kolik turistů preferuje pro své ubytování hotel či pension a porovnat s výsledným zjištěním ohledně prezentace hotelů této infrastruktury.
Vedoucí práce: Pavel Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses