Privátní značky společnosti Tesco Stores a jejich vliv na nákupní chování - Dvořáková, Anna; Postler, Milan, 1960-; Chvátalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato práce se zaměřuje na privátní značky retailingového řetězce Tesco Stores a jejich vliv na nákupní chování spotřebitelů v České republice. V současné době se privátní značky stávají významnou součástí maloobchodního trhu, což bylo hlavním motivem pro zkoumání tohoto tématu. Cílem práce je zjistit, jaký mají spotřebitelé k privátním značkám společnosti Tesco vztah a jak privátní značky ovlivňují jejich nákupní chování. Teoretická část se skládá ze tří hlavních kapitol – teorie značky, nákupního chování spotřebitelů a představení retailingového řetězce Tesco. Praktická část zahrnuje dotazníkové šetření, jehož výsledky poslouží k analýze dané problematiky a formulaci doporučení a návrhů. Práce dospěla k závěru, že produkty privátních značek Tesco u většiny respondentů odpovídají jejich očekáváním a představují v tomto segmentu trhu konkurenceschopnou a úspěšnou alternativu k značkovým produktům.
Vedoucí práce: Milan Postler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses