Korporátna diplomacia spoločnosti L‘Oréal Groupe - Garová, Vanesa (2024)
Diplomová práca sa zaoberá korporátnou diplomaciou spoločnosti L’Oréal Groupe a jej začleneniu do dlhodobých stratégií. Cieľom práce je identifikovať oblasti a nástroje korporátnej diplomacie a zároveň preskúmať ich uplatnenie na regionálnej úrovni. Teoretická časť vysvetľuje kľúčové pojmy ako korporátna diplomacia, soft power, stakeholderi a metodológiu SWOT analýzy, ktoré slúžia ako základ pre praktickú časť práce. Praktická časť je zameraná na rozbor korporátnej diplomacie spoločnosti L’Oréal, pričom sa využíva SWOT analýza na identifikáciu silných a slabých stránok, príležitostí a hrozieb. Súčasťou praktickej časti je aj skúmanie regionálnej implementácie globálnych stratégií a ich vplyvu na stakeholderov. Na základe zistení sú navrhnuté odporúčania na zlepšenie efektivity stratégií korporátnej diplomacie. Záver práce sumarizuje výsledky prevedeného výskumu a odporúčania. Výsledky práce potvrdzujú význam korporátnej diplomacie ako nástroja na posilnenie vzťahov so stakeholdermi a podporu dlhodobej udržateľnosti.