Korporátna diplomacia spoločnosti L‘Oréal Groupe - Garová, Vanesa; Postler, Milan, 1960-; Čiháková, Barbara Dont; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práca sa zaoberá korporátnou diplomaciou spoločnosti L’Oréal Groupe a jej začleneniu do dlhodobých stratégií. Cieľom práce je identifikovať oblasti a nástroje korporátnej diplomacie a zároveň preskúmať ich uplatnenie na regionálnej úrovni. Teoretická časť vysvetľuje kľúčové pojmy ako korporátna diplomacia, soft power, stakeholderi a metodológiu SWOT analýzy, ktoré slúžia ako základ pre praktickú časť práce. Praktická časť je zameraná na rozbor korporátnej diplomacie spoločnosti L’Oréal, pričom sa využíva SWOT analýza na identifikáciu silných a slabých stránok, príležitostí a hrozieb. Súčasťou praktickej časti je aj skúmanie regionálnej implementácie globálnych stratégií a ich vplyvu na stakeholderov. Na základe zistení sú navrhnuté odporúčania na zlepšenie efektivity stratégií korporátnej diplomacie. Záver práce sumarizuje výsledky prevedeného výskumu a odporúčania. Výsledky práce potvrdzujú význam korporátnej diplomacie ako nástroja na posilnenie vzťahov so stakeholdermi a podporu dlhodobej udržateľnosti.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses