Československo-francouzské vztahy v období studené války - Holočiová, Alena (2024)
Diplomová práce se zabývá vývojem československo-francouzských vztahů v období studené války. První kapitola se zaměřuje na mezinárodní prostředí studené války a události, které toto období provázely a ovlivňovaly československo-francouzské vztahy. Druhá kapitola se věnuje tradici československo-francouzských vztahů, zatímco hlavní částí práce je poslední, třetí kapitola, která analyzuje československo-francouzské vztahy v době studené války, kdy byly Československo a Francie rozděleny železnou oponou.