Sankcie Európskej únie so signalizačným efektom - Tóthová, Patrícia; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Strnad, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalárska práca na tému Sankcie Európskej únie so signalizačným efektom sa zaoberá identifikáciou sankcií Európskej únie, ktorých primárnym cieľom je signalizovanie, a teda vyjadrenie nesúhlasu so správaním, ktoré nie je v súlade s normami a hodnotami presadzovanými Európskou úniou. Signalizačný efekt sankcií je zameraný na vysielanie symbolického odkazu o neprípustnosti konkrétnych praktík, akými sú predovšetkým porušovanie ľudských práv, použitie a šírenie chemických zbraní, kybernetické útoky či terorizmus. Práca je založená na analýze súčasných sankčných režimov prostredníctvom rozhodnutí a nariadení Rady Európskej únie. Pre potreby danej práce a identifikovanie sankcií so signalizačným efektom je využívaná sankčná mapa Európskej únie rovnako ako aj kritéria hodnotenia sankcií formulované Francescom Giumellim. Daná práca taktiež skúma vplyv signalizačného efektu sankcií v závislosti od geografického rozloženia uvalených sankcií.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses