Identita značky turistické destinace - případová studie Slovinsko - Cislerová, Barbora (2024)
Diplomová práce se zabývá analýzou identity značky I FEEL SLOVENIA včetně její tvorby a komunikace a její komparací s image destinace Slovinska jako turistické destinace na základě kvantitativního výzkumu prostřednictvím metody dotazníkového šetření. Cílem práce bylo analyzovat identitu značky Slovinska jako turistické destinace a zjistit do jaké míry se její skutečné vnímání shoduje se strategicky komunikovanou identitou značky. Identita značky I FEEL SLOVENIA představuje intenzivní kontakt s přírodou a jejími živly v destinaci a společně s udržitelným rozvojem se promítají do všech prvků identity značky a podporují vyvážený a kvalitní životní styl. Příjemné vzrušení tvoří emocionální hodnotu destinace a společně s atributy rozmanitá, dostupná, aktivní, bezpečná identitu značky I FEEL SLOVENIA dotváří. Na základě výzkumu bylo potvrzeno, že image Slovinska jako turistické destinace z velké části odráží identitu značky destinace I FEEL SLOVENIA a respondenti ji vnímají jako jedinečnou a atraktivní destinaci. Značka I FEEL SLOVENIA a její identita tvoří v rámci slovinského cestovního ruchu velmi propracovaný koncept, který na národní úrovni brandingu destinace splňuje všechny předpoklady dlouhodobé úspěšnosti.