Vliv tržního prostředí na změnu konceptu provozování hotelu - Kolářová, Kristýna; Petrů, Zdenka, 1953-; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Předmětem diplomové práce je zhodnocení proveditelnosti změny konceptu ubytovacího zařízení z horského hotelu na servisované apartmány. Vybraný hotel se nachází v Karlovarském kraji v pohraničním městě Boží Dar. Mimo definice základních pojmů spojených s cestovním ruchem a hotelnictvím nabízí daná diplomová práce přehledný pohled na současné tendence a specifika ve sféře cestovního ruchu, která byla zjištěna pomocí rešerše odborných sekundárních zdrojů. Pro dosažení stanovených cílů diplomové práce byly použity metody jako komparativní analýza konkurence, potenciálního trhu a rizikových faktorů, PESTEL a SWOT. Na základě zhodnocení poskytnutých dat byla v hotelu, jenž daná práce zkoumá, identifikována vysoká míra fluktuace a přetrvávající problém s nedostatkem personálu. Výsledkem diplomové práce je vypracovaný záměr podnikatelské příležitosti, který zahrnuje popis potenciálního trhu, finanční plán, novou organizační strukturu, analýzu rizik a vyhodnocení projektu.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses