Podnikatelský plán - založení kavárny na Vysoké škole ekonomické v Praze - Mikeš, Filip (2024)
Práce se věnuje tvorbě podnikatelského plánu pro záměr založení kavárny na Vysoké škole ekonomické v Praze - v prostředí specifických výzev zejména z důvodu poptávkové fluktuace vycházející ze závislosti provozu na akademickém harmonogramu školy. Práce má za cíl ověřit ekonomickou smysluplnost takového záměru, ke které dochází zmapováním tamního konkurenčního prostředí, výběrem vhodné právní formy ale zejména finanční analýzou, která je hlavní částí práce. Ta produkuje výsledky za první rok provozu, ke kterým dochází na základě modelování vývoje výnosů a nákladů pomocí cash flow, rozvahy a výkazu zisků a ztrát pro tři uvažované prodejní scénáře, ze kterých následně vyvěrá bod zvratu.