Podnikatelský plán - založení kavárny na Vysoké škole ekonomické v Praze - Mikeš, Filip; Houska, Daniel; Patočka, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Práce se věnuje tvorbě podnikatelského plánu pro záměr založení kavárny na Vysoké škole ekonomické v Praze - v prostředí specifických výzev zejména z důvodu poptávkové fluktuace vycházející ze závislosti provozu na akademickém harmonogramu školy. Práce má za cíl ověřit ekonomickou smysluplnost takového záměru, ke které dochází zmapováním tamního konkurenčního prostředí, výběrem vhodné právní formy ale zejména finanční analýzou, která je hlavní částí práce. Ta produkuje výsledky za první rok provozu, ke kterým dochází na základě modelování vývoje výnosů a nákladů pomocí cash flow, rozvahy a výkazu zisků a ztrát pro tři uvažované prodejní scénáře, ze kterých následně vyvěrá bod zvratu.
Vedoucí práce: Daniel Houska
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses