Návrh nástroje pro vedení manažerských schůzek 1 na 1 s podřízenými v prostředí IT - Drda, Adam; Balata, Jan; Kania, Karolina Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem, testováním a implementací prototypu softwarového nástroje využívajícího generativní umělou inteligenci pro podporu manažerů při vedení schůzek 1 na 1 s podřízenými v IT prostředí. Literární rešerše ukázala, že pravidelné individuální schůzky přizpůsobené potřebám zaměstnanců pozitivně ovlivňují jejich motivaci a pracovní výkon. Integrace generativní umělé inteligence může tyto procesy zlepšit automatizací rutinních činností, jako je příprava agendy či návrhy témat k diskusi, což představuje příležitost pro inovaci vzhledem k nedostatečnému využití AI v existujících nástrojích. Prototyp byl navržen s důrazem na uživatelsky orientovaný design a jeho použitelnost byla ověřena guerilla testováním a testováním použitelnosti s IT manažery. Testování prokázalo pozitivní přijetí nástroje všemi účastníky; všichni manažeři ocenili funkce automatického generování agendy, chytrých návrhů a přípravy na schůzku, které výrazně zjednodušují přípravu schůzek a podporují moderní praktiky vedení lidí. Zkušenější manažeři vidí potenciál v analytických schopnostech nástroje pro udržení kontinuity vedení, zatímco méně zkušení ocenili pomoc při strukturování schůzek. Implementovaná mikroslužba pro automatické generování agendy využívající model GPT od OpenAI prokázala schopnost generovat relevantní obsah reflektující specifické potřeby manažerů a podřízených. Generované agendy přesně reflektovaly vstupní data, podporovaly otevřenou komunikaci a moderní postupy vedení, což potvrzuje vhodnost využití AI v tomto kontextu. Tato práce přispívá k inovaci manažerských procesů v IT sektoru integrací generativní umělé inteligence, čímž zvyšuje kvalitu a usnadňuje průběh manažerských schůzek 1 na 1.
Vedoucí práce: Jan Balata
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses