Analýza vybraného procesu ve firmě - Pollák, Ondřej; Svatá, Vlasta, 1952-; Korčák, Jiří, 1994-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou procesu řízení výkonnosti (Performance Management) v servisní IT společnosti. Hlavním cílem práce je identifikovat a formulovat doporučení pro zlepšení současného stavu procesu řízení výkonnosti pomocí dvou rámců pro řízení IT služeb: ITIL a COBIT. V teoretické části práce jsou představeny základní pojmy a principy procesního řízení, včetně klasifikace podnikových procesů, dokumentace procesů a konceptu procesně řízeného podniku. Dále jsou detailně popsány rámce ITIL a COBIT, jejich historie, vývoj a klíčové principy. Praktická část se zaměřuje na analýzu současného stavu procesu řízení výkonnosti ve vybrané společnosti, identifikaci rizik a problémů a následnou aplikaci rámců ITIL a COBIT. Na základě této analýzy jsou formulována konkrétní doporučení pro zlepšení procesu. Závěrem práce je zhodnocení navržených doporučení a jejich potenciálního dopadu na zlepšení řízení výkonnosti ve společnosti. Práce přináší praktické poznatky a návrhy, které mohou být využity ve vybrané společnosti ke zlepšení současného stavu a sloužit jako odrazový můstek pro další zlepšení.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses