Rusko-české kulturní standardy ve formálních vztazích - Koršunova, Ksenja (2024)
Tato bakalářská práce zkoumá rusko-české kulturní standardy ve formálních vztazích. Cílem práce je identifikovat kulturní odlišnosti mezi vybranými zeměmi, které mají vliv na chování ve formálních vztazích. První část práce se zaměřuje na teoretické poznatky ohledně kultury, interkulturní spolupráce. Druhá část se věnuje kulturním dimenzím a charakteristice české a ruské kultury. Součástí praktické části, založené na kvalitativním výzkumu, je vlastní výzkum, který byl proveden na základě metody kritických incidentů dle Alexandra Thomase. Dle získaných poznatků je formulováno doporučení ke zlepšení spolupráce a komunikace pro Rusy, kteří jsou nebo plánují být s Čechy ve formálním kontaktu.