Hlavní problémy dostupnosti finančních služeb pro chudé v Indii - Karchňáková, Klára; Sejkora, Jiří, 1985-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou dostupnosti finančních služeb pro chudé v Indii. Jejím cílem je identifikovat hlavní problémy dostupnosti finančních služeb pro chudé v Indii. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje obecné konceptualizaci pojmů souvisejících s tématem. Druhá kapitola na základě poznatků čerpaných z odborné literatury uvádí hlavní problémy dostupnosti finančních služeb pro chudé globálně a vytváří tak teoretický rámec pro kapitolu třetí. Třetí kapitola analyzuje problémy definované v druhé kapitole v případě Indie. Ze závěrů práce vyplývá, že Indie se potýká především s problémy jako je omezený přístup k bankovním službám, nízká finanční gramotnost, náročné výzvy v oblasti digitalizace finančních služeb a administrativní nedostatky.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses