Genderová rovnost v ESG strategiích : specifika bankovního sektoru - Gajdošíková, Kateřina; Křečková Kroupová, Zuzana, 1972-; Malinová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práce analyzuje rovnost žen a mužů a programy a politiky pro podporu rovnosti žen a mužů v bankovnictví. Teoretická část obsahuje základní teoretická východiska a vysvětluje stěžejní pojmy této problematiky, jako jsou např. Společenská odpovědnost (CSR), Koncept Environmental, Social a Governance (ESG), specifika bankovního trhu a postavení žen v něm. Praktická část se zaměřuje na analýzu ESG strategií vybraných bank v této oblasti a kvalitativní výzkum přímo v instituci MONETA Money Bank, a.s. Stěžejní část tvoří rozbor výsledků, které vzešly z tohoto výzkumu. Na základě tohoto rozboru jsou nabídnuta praktická doporučení pro společnosti, jež by poměry rády narovnaly.
Vedoucí práce: Zuzana Křečková Kroupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses