Marketingová komunikace Ostrava Beach Pro – zhodnocení a návrhy na vylepšení - Nováková, Veronika (2024)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou komunikací mezinárodního beachvolejbalového turnaje Ostrava Beach Pro, který patří do elitní série Beach Pro Tour. Hlavním cílem je prozkoumat marketingovou komunikaci a způsob organizace turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro a na základě výsledků analýzy a vlastního výzkumu následně navrhnout doporučení vedoucí ke zlepšení organizace a propagace akce. Teoretická část se věnuje základům marketingové komunikace, jejím komunikačním nástrojům a specifikům v oblasti sportu. Dále navazuje praktická analýza současné marketingové komunikace turnaje Ostrava Beach Pro a jeho konkurentů. Primární výzkum kombinuje kvantitativní a kvalitativní metody, včetně dotazníkového šetření, hloubkového rozhovoru a vlastního pozorování. Vlastní výzkum odhaluje rezervy především v marketingové komunikaci mimo turnajové období a nedostatečném zájmu o kvalifikační část turnaje. V závěru práce jsou poté formulována konkrétní doporučení vedoucí k zefektivnění marketingové komunikace turnaje. Jedná se především o zvýšení aktivity na sociálních sítích mimo období turnaje, zařazení obsahu i v anglickém jazyce nebo obohacení fan zóny o interaktivní prvky v podobě virtuální reality. Dále bylo doporučeno umožnit fanouškům zakoupit si na místě turnajové produkty a vytvořit speciální balíčky vstupenek na podporu prodeje kvalifikační fáze turnaje.