Marketingová komunikace Ostrava Beach Pro – zhodnocení a návrhy na vylepšení - Nováková, Veronika; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou komunikací mezinárodního beachvolejbalového turnaje Ostrava Beach Pro, který patří do elitní série Beach Pro Tour. Hlavním cílem je prozkoumat marketingovou komunikaci a způsob organizace turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro a na základě výsledků analýzy a vlastního výzkumu následně navrhnout doporučení vedoucí ke zlepšení organizace a propagace akce. Teoretická část se věnuje základům marketingové komunikace, jejím komunikačním nástrojům a specifikům v oblasti sportu. Dále navazuje praktická analýza současné marketingové komunikace turnaje Ostrava Beach Pro a jeho konkurentů. Primární výzkum kombinuje kvantitativní a kvalitativní metody, včetně dotazníkového šetření, hloubkového rozhovoru a vlastního pozorování. Vlastní výzkum odhaluje rezervy především v marketingové komunikaci mimo turnajové období a nedostatečném zájmu o kvalifikační část turnaje. V závěru práce jsou poté formulována konkrétní doporučení vedoucí k zefektivnění marketingové komunikace turnaje. Jedná se především o zvýšení aktivity na sociálních sítích mimo období turnaje, zařazení obsahu i v anglickém jazyce nebo obohacení fan zóny o interaktivní prvky v podobě virtuální reality. Dále bylo doporučeno umožnit fanouškům zakoupit si na místě turnajové produkty a vytvořit speciální balíčky vstupenek na podporu prodeje kvalifikační fáze turnaje.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses