Dohody o určení cen pro další prodej - Bobková, Barbora; Levý, Jan; Vaňkátová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dohod o určení cen pro další prodej. Práce nejprve poskytuje obecný přehled o hospodářské soutěži a vymezuje základní pojmy, jako jsou soutěžitel a relevantní trh. Následně se práce zabývá klasifikací dohod narušujících hospodářskou soutěž, přičemž detailně charakterizuje dohody o určení cen pro další prodej. V této části se práce věnuje právní úpravě těchto dohod a popisuje jejich účinky na hospodářskou soutěž. V závěru práce je uveden konkrétní příklad z rozhodovací praxe Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a českých soudů.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses