Dvojí kvalita potravin pohledem vybraných stakeholderů - Jaskevič, Vladimír (2024)
Cílem této práce je analyzovat, jak dvojí kvalita potravin ovlivňuje skutečné chování spotřebitelů, a na základě kvantitativního dotazníku a monitoringu postojů vybraných stakeholderů zhodnotit stav přístupu k této problematice. Práce se zaměřuje na kvalitu potravin v maloobchodě, roli spotřebitele a jeho vnímání kvality, a ekonomické a marketingové aspekty dvojí kvality. V rámci výzkumu jsou zohledněny pohledy klíčových stakeholderů, včetně maloobchodníků, politiků a médií. Závěrem jsou na základě získaných dat formulována doporučení pro zlepšení situace v oblasti dvojí kvality potravin.