Návrh strategie expanze firmy deNatura na německý trh - Lačná, Kristýna (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem expanze malých a střední firem do zahraničí. Hlavním cílem bylo navrhnout strategii expanze pro firmu s přírodní kosmetikou deNatura na německý trh. Dále má práce také za cíl analyzovat německý trh jako takový, zkoumat jeho aktuální trendy, vývoj, celkový potenciál a vhodnost či nevhodnost pro vstup malých a středních firem. K zjištění stavu této problematiky byly provedeny hloubkové rozhovory se zaměstnanci firmy deNatura, a následně byla provedena PESTLE analýza, analýza konkurence, VRIO analýza, a nakonec všechny zjištěné informace z vnějšího i vnitřního prostředí spojila SWOT analýza. Na základě zjištěné teorie a provedených analýz byla navržena marketingová, komunikační, distribuční a cenová strategie expanze pro vstup firmy deNatura do Německa.