Návrh strategie expanze firmy deNatura na německý trh - Lačná, Kristýna; Křenková, Eva; Lhotáková, Markéta, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem expanze malých a střední firem do zahraničí. Hlavním cílem bylo navrhnout strategii expanze pro firmu s přírodní kosmetikou deNatura na německý trh. Dále má práce také za cíl analyzovat německý trh jako takový, zkoumat jeho aktuální trendy, vývoj, celkový potenciál a vhodnost či nevhodnost pro vstup malých a středních firem. K zjištění stavu této problematiky byly provedeny hloubkové rozhovory se zaměstnanci firmy deNatura, a následně byla provedena PESTLE analýza, analýza konkurence, VRIO analýza, a nakonec všechny zjištěné informace z vnějšího i vnitřního prostředí spojila SWOT analýza. Na základě zjištěné teorie a provedených analýz byla navržena marketingová, komunikační, distribuční a cenová strategie expanze pro vstup firmy deNatura do Německa.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses