Analýza trendů v umělé inteligenci v podnikových informačních systémech - Čálek, Adam; Basl, Josef, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zabývá analýzou trendů v oblasti implementace umělé inteligence do podnikových informačních systémů. Primárním cílem je identifikovat klíčové faktory a postupy ovlivňující úspěšnost této implementace a formulovat praktická doporučení pro organizace. Teoretická část práce poskytuje ucelený přehled současného stavu poznání v oblasti AI technologií a jejich integrace do podnikových systémů, včetně detailní analýzy technologií jako strojové učení, zpracování přirozeného jazyka a robotická procesní automatizace. Praktická část představuje rozsáhlý kvantitativní výzkum realizovaný mezi respondenty z vedoucích pozic v technologickém a finančním sektoru, který zkoumá reálné zkušenosti organizací s implementací AI, její přínosy, překážky a trendy dalšího rozvoje. Na základě získaných poznatků práce formuluje sadu doporučení pro úspěšnou implementaci AI technologií. Výsledky práce poskytují cenné poznatky pro organizace plánující nebo realizující integraci AI do svých podnikových systémů.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses