Využití umělé inteligence při designování digitálního produktu - Štěpán, Ondřej; Jílková, Petra; Fanta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce se zabývá využitím umělé inteligence při návrhu digitálních produktů. Hlavním cílem je navrhnout design digitálního produktu s využitím umělé inteligence. Dílčím cílem je analyzovat současné možnosti technologií umělé inteligence a jejich využití v jednotlivých fázích procesu UX designu. Přínosem práce je mapování možností umělé inteligence, které mohou usnadnit práci UX designérů, a zasazení těchto možností do procesu designu digitálního produktu. Práce definuje UX, UI, použitelnost a designový proces. Zároveň analyzuje metody UX designu a nástroje umělé inteligence využitelné při jednotlivých fázích designového procesu, a ukazuje jejich přínosy. Návrh klade důraz na vytvoření intuitivního a přehledného uživatelského rozhraní, které odpovídá potřebám uživatelů. Výsledkem je ucelený rámec, který propojuje teoretické poznatky s praktickými aplikacemi v oblasti UX designu. Práce přispívá ke zlepšení efektivity a kvality digitálních produktů a ukazuje, jak technologie umělé inteligence obohacují proces jejich návrhu.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ux výzkum a design [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses