Návrh architektury datové analytiky pro hotel - Sehen, Anastasiya; Kučera, Jan; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu potřeb v oblasti datové analytiky a návrh vhodné architektury datové analytiky pro konkrétní hotel, označený jako hotel ABC. Cílem je vytvořit takovou datovou architekturu, která podpoří efektivnější správu dat, zlepší provozní efektivitu a zvýší spokojenost hostů. Práce analyzuje současný stav řízení dat v hotelu, identifikuje klíčové potřeby a navrhuje konkrétní opatření včetně implementace CRM systému, centrálního datového skladu, ETL procesu a nástroje pro business intelligence. Navržené řešení se zaměřuje na zefektivnění operací hotelu, lepší rozhodovací procesy a zvýšení konkurenceschopnosti na trhu. Výsledkem je návrh komplexní architektury, která zahrnuje doporučení pro technologickou integraci a řízení datové bezpečnosti. Navrhovaná opatření mají za cíl přinést hotelu ABC přidanou hodnotu prostřednictvím optimalizace interních procesů a personalizovaného přístupu k hostům.
Vedoucí práce: Jan Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data analytics [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses