Dopad covidové a energetické krize na trh práce v ČR - Pshenichnaia, Mariia; Nečadová, Marta; Laboutková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Pandemie COVID-19 významně ovlivnila život každého člověka a zasáhla všechny oblasti ekonomiky, stejně jako současná energetická krize. Jednou z klíčových oblastí, na kterou se tato práce zaměřuje, je trh práce, neboť zaměstnanost představuje zásadní aspekt života lidí. Nezaměstnanost patří mezi hlavní socioekonomické problémy, které mají vliv na stabilitu a růst ekonomiky, a její sledování je proto důležitým úkolem státních institucí. Tato bakalářská práce se věnuje analýze dopadů pandemie COVID-19 a energetické krize na trh práce v České republice a usiluje o identifikaci nejzranitelnějších skupin obyvatel a ohrožených pracovních odvětví. Teoretická část práce vymezuje klíčové pojmy spojené s trhem práce, typy nezaměstnanosti a její důsledky. Praktická část analyzuje změny v ukazatelích trhu práce podle pohlaví, věkové a genderové struktury, vzdělanostní struktury a sektorového zaměření. Součástí jsou rovněž aktuální trendy a jejich dopady na trh práce.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses