Vliv datové analýzy a AI nástrojů na úspěšnost reklamních kampaní - Douša, Marek; Švecová, Lenka; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce se věnuje problematice cílení reklamních kampaní na zákazníky a jaký může mít tento faktor vliv na malé podniky. Cílení reklamních kampaní je nastavováno dle tří různých přístupů: Expertní odhad, Analýza dat a Umělá inteligence. V rámci práce jsou data sbírána ze soukromé firmy, zabývající se prodejem fotovoltaických elektráren. Práce obsahuje teoretické zázemí pro pochopení a možnost reprodukce daných postupů, samotnou implementaci jednotlivých postupů, analýzu jejich výsledků a závěrečnou diskuzi. V rámci této práce byl analyzován a identifikován nejúspěšnější přístup, přičemž výsledky potvrzují, že navzdory existujícím výzvám, jako je potřeba kvalitních dat, převažují přínosy ve formě přesnějšího cílení a zvýšené návratnosti investic.
Vedoucí práce: Lenka Švecová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses