Vliv IT auditu na zlepšení IT prostředí : Analýza účinnosti doporučení týkajících se IT General Controls - Beyr, Jakub; Svatá, Vlasta, 1952-; Zbořil, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na hodnocení přínosu IT auditů orientovaných na základní IT kontrolní mechanismy, známé jako General IT Controls (GITC), s důrazem na rozsah prací Design and Implementation (D&I). Cílem je zjistit, jaký dopad mají tyto audity na zlepšení IT prostředí, zejména v kontextu menších organizací s omezenými IT zdroji. Práce se zaměřuje na hodnocení efektivity doporučení z auditů, spolupráci mezi auditory a IT manažery a překážky při implementaci doporučení. Výzkum je založen na kvalitativní analýze rozhovorů s IT manažery a nabízí hluboký pohled na vnímání přínosu IT auditů, jejich efektivitu a možné oblasti pro zlepšení. Výsledky mají za cíl poskytnout praktické doporučení pro efektivnější realizaci auditů a zlepšení IT procesů.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses