Vývoj nástroje připravujícího data pro automatizované testy - Šesták, Ondřej (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na návrh, vývoj a implementaci nástroje pro automatizovaný výběr testovacích dat v bankovním prostředí s cílem eliminovat manuální zásahy při výběru klientů pro testování. Hlavním cílem bylo vytvoření modulárního a flexibilního řešení založeného na frameworku Robot Framework, integrovaného do stávající infrastruktury testovacího ekosystému. Analýza technologického kontextu a manuálního procesu odhalila klíčové nedostatky, na jejichž základě byl navržen a implementován nástroj zahrnující několik modulů pro práci s testovacími daty. Validace ukázala zlepšení v několika aspektech. Nástroj umožnil rozšíření množiny testů vhodných k automatizaci na 77 z původních 61. Zlepšil poměr Passed/Failed testů z 2,59 na 4,92 a zároveň zajistil úsporu času testerů o 2 hodin a 48 minut. Výsledky potvrzují stabilitu a efektivitu řešení, které poskytuje škálovatelný základ pro další rozvoj.