Vliv socio-kulturních a technologických faktorů na automobilový průmysl se zaměřením na hlavní automobilové továrny v České republice - Awwad, Karim Samy (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu makroprostředí automobilového průmyslu v České republice. Jejím cílem je identifikovat a zhodnotit klíčové socio-kulturní a technologické faktory, které toto odvětví ovlivňují, a posoudit jejich dopad s ohledem na aktuální trendy, příležitosti a hrozby. Práce se soustředí na hlavní automobilové továrny v České republice, kterými jsou Škoda Auto a.s., Toyota Motor Manufacturing Czech Republic s.r.o. a Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o., a zkoumá jejich reakce na měnící se socio-kulturní a technologické podmínky. Závěrem hodnotí, jakým způsobem tyto faktory ovlivňují jejich konkurenceschopnost a budoucí vývoj v kontextu českého automobilového průmyslu.