Analýza faktorů ovlivňujících kvalitu automobilového laku s využitím metod strojového učení a systému pro kontrolu kvality EINES - Jiran, Jan (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu dat ze systému kontroly kvality automobilového laku EINES s cílem identifikovat faktory, které mohly ovlivnit zvýšenou kazivost laku. Hlavním cílem je vytvoření predikčních modelů pro určení počtu a umístění defektů na laku a predikci nutnosti přelakování karoserie. Součástí práce je také analýza významnosti proměnných, která identifikuje klíčové vlivy na kvalitu laku. Práce je zpracována v souladu s metodikou CRISP-DM a poukazuje na možné souvislosti mezi dostupnými daty a kvalitou lakování.