Návrh a implementace převodu outsourcovaného IT na interní IT či hybridní režim - Šmolík, Jan (2024)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací přechodu IT služeb z outsourcovaného modelu na interní či hybridní režim. Cílem práce bylo analyzovat stávající stav IT infrastruktury a identifikovat klíčové faktory ovlivňující efektivitu a udržitelnost IT procesů. Na základě této analýzy byly navrženy konkrétní kroky pro implementaci nového IT modelu, včetně detailního harmonogramu, identifikace klíčových rolí a řízení změn. Práce využívá kombinaci metod, jako je SWOT analýza, IT Balanced Scorecard a metoda Total Cost of Ownership, pro zajištění komplexního přístupu k hodnocení proveditelnosti a přínosů navržených řešení. Výsledky této práce přinášejí praktická doporučení pro organizace usilující o větší flexibilitu, kontrolu a efektivitu v oblasti IT služeb.