Design UX/UI webu konkrétní neziskové organizace - Doležalová, Eliška (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku přístupnosti webu a komunikační strategie neziskových organizací s důrazem na fundraisingové kampaně. První část analyzuje klíčové aspekty přístupnosti webu, včetně dodržování standardů, použití design patterns a technik zvyšujících přístupnost. Druhá část zkoumá teoretické přístupy ke komunikační strategii neziskových organizací s důrazem na význam fundraisingových kampaní pro financování těchto organizací. Pomocí komparativní analýzy vybraných webů neziskových organizací, zahrnující hodnocení jejich designu, obsahu a funkcionality, jsou identifikovány doporučení pro návrh webů neziskových organizací, na jejichž základě jsou navrženy strategie zlepšení přístupnosti, komunikace a fundraisingu. Poslední část aplikuje získané poznatky na konkrétní neziskovou organizaci a představuje návrh UX/UI designu webu, který je optimalizovaný pro uživatele a efektivně podporuje komunikační cíle a fundraising této organizace.