Automatizace výsledovky po střediscích v nemocnici - Čechura, Jakub; Maryška, Miloš; Sládek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce se zabývá implementací pokročilejších metod práce s daty při automatizaci tvorby výsledovky po střediscích, která je využívaným nástrojem finančního řízení ve skupině Penta Hospitals CZ. Hlavním cílem práce je zefektivnění tvorby výsledovky po střediscích pro vybranou nemocnici z portfolia této skupiny podnikající v tržním segmentu zdravotnictví a její obohacení o prediktivní analytiku. V práci je navržena datová architektura celkového řešení a popsán datový model i průběh nutné integrace dat, které jsou základem umožňujícím realizaci řešení a následné zobrazení automatizovaných reportů v Power BI.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet