Crowdfunding v začínajících startupech - Dosoudil, Christian; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na identifikaci faktorů ovlivňujících úspěšnost crowdfundingových kampaní na platformě Kickstarter, se zvláštním důrazem na technologické projekty. Hlavním cílem je analyzovat, které prvky přispívají k dosažení finančních cílů kampaně a které faktory vedou k neúspěchu. Prostřednictvím případové studie bylo analyzováno 50 kampaní, přičemž hodnocení probíhalo podle čtyř klíčových kritérií: novost, společné rysy, hrozby a příležitosti. Výsledky ukazují, že úspěšné kampaně efektivně komunikují inovace, příležitosti a výhody pro zákazníky. Naopak neúspěšné kampaně často nezvládají zdůraznit jedinečné vlastnosti produktů a nezískají dostatečnou podporu komunity. Závěry práce přinášejí praktická doporučení pro zakladatele crowdfundingových kampaní v oblasti tvorby marketingové strategie, komunikace a budování vztahů s podporovateli.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses