Proměny britské společnosti od konce konzervativních padesátých let do počátku Swinging Sixties - Herian, Jakub (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů intervencí jednotlivých britských vlád od konce konzervativních 50. let do počátku tzv. „Swinging Sixties“. Práce postupně analyzuje dopady intervencí jak u konzervativních vlád, tak následně i u vlád labouristických. V analýze se zaměřuje blíže na jednotlivé okruhy ekonomie a sociální politiky, mezi které patří například podpora školství, či vývoj nezaměstnanost. U každé vlády jsou podrobně představena hlavní makroekonomická data, která slouží k následné komparaci. Na základě zkoumání těchto dat došel autor k závěru, že ačkoliv šedesátá léta jsou často symbolem prosperity Británie, zejména pak v kultuře a módě, tak existují i některé oblasti, které tak výkonné nebyly. Mezi tyto oblasti autor řadí například míru nezaměstnanosti, která v šedesátých letech výrazně převyšovala hodnoty z let padesátých.