Dog-friendly traveling : postoje a vztahy k psům napříč generacemi - Komínová, Markéta; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato diplomová práce se zabývá fenoménem dog-friendly cestování a mezigeneračními rozdíly jednak v tomto trendu, ale také v postojích a vztazích ke psům. Cílem práce je zhodnotit postoje majitelů psů k cestování a identifikovat generační rozdíly, které mohou ovlivnit tento rostoucí trend v cestovním ruchu. Práce se zaměřuje na různé faktory ovlivňující přístupy ke psům, jako jsou legislativa, ekonomická situace majitelů psů, či psychologické a veterinární aspekty. Výzkum vychází ze studie amerických autorů Dotson, Hyatt a Clark z roku 2010, a využívá kvantitativní přístup založený na dotazníkovém šetření. Data jsou analyzována pomocí analýzy rozptylu ANOVA a chí-kvadrát testu nezávislosti. Výsledky poskytují doporučení pro rozvoj dog-friendly služeb a zlepšení přizpůsobení cestovního ruchu potřebám majitelů psů. Práce má potenciál přispět k lepšímu pochopení postojů ke psům napříč generacemi a k efektivnímu cílení marketingových aktivit v této oblasti.
Vedoucí práce: Lucie Sára Závodná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses