Řízení projektu : Stavba rodinného domu - pasivní dřevostavby - Kocián, Michal; Borovička, Adam; Čížková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením projektu realizace rodinného domu – pasivní dřevostavby. Cílem je vytvořit ex-post analýzu – optimalizovanou verzi uskutečněné realizace projektu. Práce analyzuje čas, zdroje, náklady a rizika pomocí nástroje MS Project, metody MPM či matice p × D. Optimalizovaná verze projektu byla porovnána s reálným průběhem a prokázala zkrácení doby trvání projektu o 55,5 pracovního dne. Výsledky ukazují na možnosti zlepšení efektivity v realizaci projektů stavební firmy. A to včetně investic do technologií umožňujících realizaci projektů i v zimních podmínkách a zaměření na lokality s příznivějším klimatem. Bakalářská práce vytváří užitečnou analýzu pro budoucí strategický rozvoj stavební firmy. Výsledky mohou také nepřímo ovlivnit zlepšení dostupnosti bydlení v České republice díky efektivnějšímu řízení budoucích projektů firmy. Přestože je analýza specifická pro danou stavební firmu, lze ji přizpůsobit i jiným stavebním firmám.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses