Řízení vymáhání pohledávek na vybraném MěÚ - Jirků, Hana; Stejskalová, Irena, 1957-; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou vymáhání pohledávek vzniklých ve státní správě. Konkrétně se jedná o nedoplatky a dluhy občanů vůči obecnímu úřadu. Cílem práce je ověřit, dokumentovat a navrhnout úpravu procesů ve finančním řízení vymá-hání pohledávek na Magistrátu města Jihlavy. Východiskem pro splnění cíle je analýza procesů vymáhání běžných pohledávek a pohledávek v procesu oddlužení, tedy v insolvenčním řízení. Dalším metodickým nástrojem je komparace výsledků dotazníkového šetření na třech městských úřadech. Pomocí odpovědí na dotazníkové otázky je hledána odpověď na otázky výzkumné. Porovnáním míry uspokojení pohledávek vymáhaných samotnými zaměstnanci MMJ, exekutorskými úřady, Celní správou ČR a při-hlášením pohledávek do insolvenčního řízení je zjištěna úspěšnost. Vymáhání pohledá-vek samotnými zaměstnanci na úseku vymáhání pohledávek ekonomického odboru MMJ je pro úřad efektivní a rozhodně se vynaložené mzdové náklady vrátí zpět do rozpočtu města.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses