Rozdělení týmových rolí v požárním sportu a jejich vliv na fungování týmu - Macková, Kateřina; Tripes, Stanislav; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Diplomová práce se zabývá vlivem týmových rolí podle Belbinova modelu na výkonnost týmů v požárním sportu. Výzkum byl realizován na vzorku 103 týmů pomocí dotazníkového šetření, jehož výsledky byly podrobeny faktorové analýze. Výzkum identifikuje 3 klíčové faktory, které přispívají k efektivitě týmů v požárním sportu. Diplomová práce potvrzuje flexibilitu a přizpůsobitelnost Belbinova modelu specifickému prostředí požárního sportu. Získané poznatky mají širší využití v dalších oblastech týmové spolupráce, kde je kladen důraz na koordinaci, přesnost a týmovou spolupráci.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses