Strategická analýza společnosti ENERGIS 92, s.r.o. - Doležalová, Eliška (2024)
Cílem bakalářské práce je pomocí strategických nástrojů navrhnout vhodnou strategii, která společnosti pomůže vylepšit její konkurenční pozici v oboru energetických staveb a stanovit jednotlivá strategická doporučení. Prostřednictvím analýzy vnějšího okolí jsou identifikovány relevantní hrozby a příležitosti a v rámci analýzy vnitřních zdrojů a schopností silné a slabé stránky podniku ENERGIS 92. Na analýzu vnějšího okolí a analýzu vnitřních zdrojů a schopností navazuje SWOT analýza, která hodnotí vztahy mezi nejvýznamnějšími silnými a slabými stránkami, hrozbami a příležitostmi. Následně jsou na základě identifikovaných vztahů formulována základní doporučení, které se týkají především lidských zdrojů. Podniku je doporučeno využít ofenzivní strategii SO, která spočívá v maximálním využití příležitostí pomocí silných stránek.