Strategická analýza společnosti ENERGIS 92, s.r.o. - Doležalová, Eliška; Štamfestová, Petra, 1984-; Kania, Karolina Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem bakalářské práce je pomocí strategických nástrojů navrhnout vhodnou strategii, která společnosti pomůže vylepšit její konkurenční pozici v oboru energetických staveb a stanovit jednotlivá strategická doporučení. Prostřednictvím analýzy vnějšího okolí jsou identifikovány relevantní hrozby a příležitosti a v rámci analýzy vnitřních zdrojů a schopností silné a slabé stránky podniku ENERGIS 92. Na analýzu vnějšího okolí a analýzu vnitřních zdrojů a schopností navazuje SWOT analýza, která hodnotí vztahy mezi nejvýznamnějšími silnými a slabými stránkami, hrozbami a příležitostmi. Následně jsou na základě identifikovaných vztahů formulována základní doporučení, které se týkají především lidských zdrojů. Podniku je doporučeno využít ofenzivní strategii SO, která spočívá v maximálním využití příležitostí pomocí silných stránek.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses