Využití penetration testingu pro zlepšení osobního zabezpečení - Šajgal, Petr (2024)
Tato práce zkoumá využití pentestingu jako prostředku pro zlepšení kybernetické bezpečnosti jednotlivce. Vzhledem k narůstajícím rizikům, která představují kybernetické hrozby, je pro jednotlivce zásadní aktivně chránit svůj digitální majetek a osobní informace. Práce popisuje techniky a programy využívané k útokům proti firmám a jak je přenést pro osobní užití. Ukazuje, jak může útočník využít otevřeně přístupných informací ve svůj prospěch. V praktické části autor využívá popsané metody na osobních zařízeních.