Využití penetration testingu pro zlepšení osobního zabezpečení - Šajgal, Petr; Luc, Ladislav; Maršík, Vilém; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce zkoumá využití pentestingu jako prostředku pro zlepšení kybernetické bezpečnosti jednotlivce. Vzhledem k narůstajícím rizikům, která představují kybernetické hrozby, je pro jednotlivce zásadní aktivně chránit svůj digitální majetek a osobní informace. Práce popisuje techniky a programy využívané k útokům proti firmám a jak je přenést pro osobní užití. Ukazuje, jak může útočník využít otevřeně přístupných informací ve svůj prospěch. V praktické části autor využívá popsané metody na osobních zařízeních.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses