Redesign a vývoj webové aplikace pro online poradnu - Sanetrníková, Julie; Šedivá, Zuzana, 1961-; Lánská, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Bakalářská práce se zabývá redesignem a následným vývojem webové aplikace Online poradna pro přírodní barvení vlasů. Aplikace je vytvořena s využitím grafického nástroje Figma a knihovny React.js. Hlavním cílem práce je navrhnout a implementovat nové řešení aplikace, které je uživatelsky přívětivé a splňuje zásady UX designu. V teoretické části jsou rozebrány současné přístupy k návrhu a vývoji webových aplikací s důrazem na principy UX designu, a dále přehled knihovny React.js. Praktická část se zaměřuje na rešerši stávajícího řešení a tvorbu návrhu v podobě diagramu užití, informační architektury, skic a grafického návrhu. Dále se věnuje implementaci pomocí TypeScriptu a knihovny React.js a následnému testování. Nově vytvořená aplikace umožňuje klást dotazy, nahrávat k dotazu fotografie a vést konverzaci s adminem, který má oprávnění pro správu obsahu aplikace. Výsledkem práce je veřejně dostupná webová aplikace, která je uživatelsky přívětivá a vizuálně konzistentní s dalšími produkty značky. Úspěšnost řešení je ověřena uživatelským testováním a zpětnou vazbou zadavatele.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses